Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tihany képes leírás - Balatoni apartman.tlap.hu
részletek »

Tihany - Balatoni apartman.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatoniapartman.tlap.hu » Tihany
Keresés
Találatok száma - 4 db
Csátó Vendégház

Csátó Vendégház

Tipikus magyar falusi házban kialakított, igényesen berendezett parasztmenyezetes apartman.Tihanyban a történelmi ófaluban, romantikus, hangulatos parasztházakban,6 különálló apartmanban várjuk kedves vendégeinket. Gyönyörű a kilátás a Tihanyi Apátságtól a magyar tenger csücskéig. Apartmanjaink teljesen külön bejáratú, önáll egységek. Központi gázfűtéssel, kábel TV-vel és teljes komforttal biztosítják vendégeink számára a kényelmes pihenést télen és nyáron egyaránt. A természetes anyagokból készült házak, hűen őrzik a tájra jellemző, népi építészeti hagyományokat. A porta hasonlít egy falumúzeumhoz, a három kis parasztház egy udvarban akár egy "skanzen". A több száz éves, idők próbáját kiállt, fél méter vastagságú kőfalak, és a 30 cm vastag nádtető tökéletes klímát garantál az apartmanoknak. Az udvarban a grillező- és a bográcsozó hely az amatőr gasztronómiai alkotások színpadja lehet. A műalkotások elfogyasztásához a kerti asztal és padok nyújtanak alkalmas helyet. Távolságok gyalog: Apátság: 5 perc Horgásztó: 10 perc Strand: 10 perc

Horváth Apartman

Horváth Apartman

Vendégházunk Tihany védett övezetében, csendes nyugodt környezetben található, két külön-külön bérelhető apartmanokból áll (alsó és felső szint). Mindkét apartmanhoz napozóterasz és minden szobához kábeltelevízió tartozik. Parkolás a zárt udvaron ill. garázsban lehetséges. A tulajdonos az udvarban, külön házban lakik. A Balaton ill. a strand gyalogosan 15, autóval 3 perc alatt elérhető. A félszigeten további számos kirádulási és szórakozási lehetőség adódik.

Levendula Ház

Levendula Ház

Tihany Magyarország egyik gyöngyszeme, amit minden Balatonhoz látogató turista felkeres. A Balaton - Felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó félsziget egyedülálló természeti értékei, az Apátság mˆemlékei, a mediterrán jellegu klíma teszi kedveltté a látogatók számára. Sajkod a Veszprém megyei Tihany község egyik településrésze. A települést Németh Magda, Németh László író lánya így mutatta be: "Sajkod kis település a tihanyi félsziget nyakában, a Csúcs-hegy tövében, széles kilátással a Nagy-Balatonra. Nemcsak fekvése kivételes, de flórája is egészen egyedülálló az országban, valamelyest mediterrán. A Csúcs-hegyr˜l - amely néhány perces kapaszkodó Sajkodtól - látható a Tihanyi Apátságon túl megcsillanó Füredi-öböl, a falu a Bels˜-tóval, a híres levendulás a környez˜ erd˜kkel, az egész Nagy-Balaton s a hegy tövében meghúzódó, az ötvenes években csupán néhány házikóból álló telep, hátterében pedig Aszóf˜ község. A gyógyfüvekben gazdag növényzet illata, a mélységes csend meghitté tette a hegyoldal hangulatát." A levendulás apartman két különálló, egymástól teljesen elszeparált házból áll, melyek alkalmasak az év bármely szakában a vendégek fogadására.

Oázis Apartman

Oázis Apartman

Az Oázis apartmanjai Tihany egy kevésbé ismert, csendes, de manapság közkedvelt részén találhatóak. Közel a Szabadtéri játékok helyszínéhez és a természeti értékekben gazdag Belső-tóhoz. 7 különböző elrendezésű, mégis minden igényt kielégítő kis lakosztályt alakítottunk ki. A nagyobb apartmanokat igyekeztünk úgy berendezni, hogy a gyermekekkel érkező kedves vendégeink számára is kényelmes legyen. A következő tájékoztatás alapján reméljük, hogy mindenki megtalálja saját és családja számára a megfelelőt. Éttermünk egy igazi OÁZIS a nagyvárosok zaja után, virágok özönével és állatokkal. Az étterem csendes, nyugodt környezetben található a Belső-tó fölött. Minden irányból sárga tábláink segítségével könnyen megközelíthető. Mozgássérültek közlekedésére is alkalmas.

Tuti menü